Materijal koji vam je potreban za pravljeje ovih uskršnjih svećica:
Jaja
Prehrambena boja
Vosak
Fitilji
Pročitajte i 5 načina da iskoristite ljuske od jaja
Za početak probušite jaja iglom i ispustite sdržaj, u potpunosti ispraznite ljuske, a nakon toga veoma pažljivo napravite otvor na vrhu jaja, ali da ¾ ljuske ostane netaknuto. Potreban vam je otvor dovoljan da bez problema uspete vosak i stavite fitilj.
Nakon što ste ispraznili jaja obojite ih tako da jednostavno rastopite prehrambenu boju u malo vode i ljuske potopite dok ne poprime nežnu boju. Unutrašnjost jaja će bolje poprimiti boju što će svećama dati još lepši efekat. Okrenite ljuske naopako i ostavite da se suše dok vi ne pripremite vosak.
Jednostavno, pčelinji ili sojin vosak topite na pari , ali pre nego postane u potpunosti tečan, stavite malo voska na dno ljuske jajete pa umetnite fitilj (7 cm dužine) koji će se zalepiti za vosak.
Nakon toga ostavite da se vosak u potpunosti istopi i tečan vosak pažljivo sipajte u ljuske jaja do polovine pa ostavite da se hlade.
Pročitajte i Dekoracija trpeze: Postolje za uskršnja jaja (VIDEO)
Kao svećnjak neka vam posluže držači za jaja.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: lifepressmagazin.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus