Kremaste i osvežavajuće poslastice su ono što nam je potrebno u letnjim mesecima. 

Sastojci:

  • 1 želatin 
  • 1 šolja pavlake
  • 1/2 šolje šećera
  • 1 kašika limunovog soka
  • 1/2 kašičice ekstrakta badema
  • 1/2 kašičice ekstrakta vanile
  • 2 šolje grubo seckanih tamnih slatkih trešanja
  • 250 ml slatke pavlake 
  • oko 16 plazma ili ptiber keksa 

Priprema:

Pomešajte želatin sa hladnom vodom i ostavite da stoji minut. Zagrejte i mešajte na laganoj vatri dok se želatin potpuno ne rastvori. Ostavite da odstoji 5 minuta. Jednu šolju trešanja pomešajte sa želatinom. 
Stavite pavlaku, šećer, limunov sok, ekstrakt badema i vanile, 1 šolju smese od trešanja i želatina u blender i ispasirajte.
Umutite slatku pavlaku i odvojite 1/2 šolje za dekoraciju. Preostali šlag sipajte u smesu od trešanja. Dodajte grubo izlomljeni keks i preostale trešnje. Lepo promešajte. Smesu sipajte 8 posuda. Stavite u frižider najmanje 2 sata.
Poslužite sa odvojenim šlagom i prelivima po želji.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs