Osim par domaćica koje kuvaju i kada su napolju visoke temperature, sve je više onih koje pribegavaju jednostavnijim receptima koji ne zahtevaju dugo stajanje pored šporeta. To ne znači da ovi kolači bez pečenja nisu ukusni, samo je prirpema lakša i brža. Donosimo vam recept za nedoljivu poslasticu sa dve vrste keksa i kajsijama. Sve što treba da uradite je da u bogati beli fil stavite iseckano voće i premažete preko keksa. Na kraju dekorišite čokoladom. 

Sastojci:

  • 250 g keksa 
  • 300 g kajsija
  • 300 g piškota

Za fil:

  • 1 l mleka
  • 5 jaja
  • 200 g šećera
  • 15 g vanilin šećera
  • 120 g skroba 
  • 230 g krem sira 

Za glazuru:

  • 85 g mlečne čokolade
  • 85 g bele čokolade 

Priprema:

Na dno kalupa poređajte keks. U činiji pomešajte skrob, šećer i vanilin šećer, pa sipajte postepeno mleko i mešajte da razbijete sve grudvice. Zatim dodajte umućena jaja i lepo promešajte. Kuvajte, uz neprestano mešanje, dok se smesa ne zgusne. Pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi na sobnoj temepraturi. Zatim umutite, pa dodajte krem sir i nastavite da mutite. Umešajte i seckane kajsije i promešajte, pa dobijenu smesu sipajte preko keska. Preko poređajte piškote. Stavite u frižider na 2 sata. Dekorišite belom i mlečnom čokoladom koju ste istopili sa malo mleka i vratite u frižider na sat vremena.  

Izvor: Stvar ukusa

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE