Osim par domaćica koje kuvaju i kada su napolju visoke temperature, sve je više onih koje pribegavaju jednostavnijim receptima koji ne zahtevaju dugo stajanje pored šporeta. To ne znači da ovi kolači bez pečenja nisu ukusni, samo je prirpema lakša i brža. Donosimo vam recept za nedoljivu poslasticu sa dve vrste keksa i kajsijama. Sve što treba da uradite je da u bogati beli fil stavite iseckano voće i premažete preko keksa. Na kraju dekorišite čokoladom.
Sastojci:
- 250 g keksa
- 300 g kajsija
- 300 g piškota
Za fil:
- 1 l mleka
- 5 jaja
- 200 g šećera
- 15 g vanilin šećera
- 120 g skroba
- 230 g krem sira
Za glazuru:
- 85 g mlečne čokolade
- 85 g bele čokolade
Priprema:
Na dno kalupa poređajte keks. U činiji pomešajte skrob, šećer i vanilin šećer, pa sipajte postepeno mleko i mešajte da razbijete sve grudvice. Zatim dodajte umućena jaja i lepo promešajte. Kuvajte, uz neprestano mešanje, dok se smesa ne zgusne. Pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi na sobnoj temepraturi. Zatim umutite, pa dodajte krem sir i nastavite da mutite. Umešajte i seckane kajsije i promešajte, pa dobijenu smesu sipajte preko keska. Preko poređajte piškote. Stavite u frižider na 2 sata. Dekorišite belom i mlečnom čokoladom koju ste istopili sa malo mleka i vratite u frižider na sat vremena.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus