Jednostavna torta od keksa i oraha toliko lako se pravi da vam za pripremu ne treba više od 15 minuta. Što je najbolje od svega nećete upaliti rernu, a toliko je ukusna da se sigurno svi tražiti parče više. Torta od keksa i oraha dealna je za razne vrste proslava, ali i kada nemate previše vremena za pripremu, a želite da svoje ukućane počastite nečim što ste sami napravili.
- Sastojci:
- 2 šolje sitno seckanih oraha
- 200 g keksa
- 100 g maslaca
- 80 g suvog grožđa
- 4 kašičice šećera
- 100 ml mleka
- 100 g čokolade
- 40 ml slatke pavlake
Priprema:
U dubljoj činiji keks grubo izlomite rukama, pa dodajte omekšali maslac. Dobro pomešajte da se lepo povežu, najbolje rukama. Dodajte seckane orahe i suvo grožđe, pa ponovo sve sjedinite. Mleko malo zagrejte, pa u njega dodajte šećer. Mleko postepeno sipajte u činiju sa keksom i orasima, pa još jednom sve dobro izmešajte, tako da dobijete kompaktnu smesu. Okrugli kalup prečnika 20 cm obložite papirom za pečenje, pa u njega prebacite dobijenu smesu i lepo poravnajte. Slatku pavlaku zagrevajte na umerenoj vatri, pa pre nego što provri dodajte izlomljenu čokoladu i mešajte dok se skroz ne rastopi. Dobijenu glazuru prelijte preko torte od oraha i keksa i lepo poravnajte. Po želji tortu ukrasite sa malo seckanih oraha. Kada se glazura stegne, skinite kalup i papir za pečenje i torta je spremna za služenje.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus