Ako volite brze i lake poslastice, slojeviti crno-beli kolač je pravo rešenje.

Nekada torta nije mogla da se zamisli bez pečenja kora, pa onda kuvanja filova ili grilijaša... To su bile poslastice koje su zahtevale da odvojite vreme, a ipak nisu svakome uspevale.Zato su danas sve popularniji deserti koji se ne peku, a upravo takav je i ovaj crno-beli kolač. Umesto kore se koristi keks umočen u mleko, a filovi se samo umute. Nije vam potrebno nikakvo kulinarsko umeće, kao ni skupi sastojci.
- Sastojci:
- 150 g keksa
- 200 ml mleka
- Za fil:
- 500 ml slatke pavlake
- 500 g krem sira
- 100 g šećera u prahu
- 150 g nutele
- 150 g bele čokolade
- Za dekoraciju:
- 100 g mlečne čokolade
Priprema:
Potopite keks u mleko i ređajte u kalup dimenzija 10x22 cm. Umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu, pa dodajte krem sir i sjedinite mikserom. Podelite smesu na 2 jednaka dela, pa u jedan dodajte nutelu, a u drugi istopljenu belu čokoladu. Dobro promešajte. Preko keksa sipajte polovinu belog fila, pa opet keks umočen u mleko. Zatim sipajte polovinu crnog fila, pa keks umočen u mleko. Nakon toga ide preostali beli fil, keks umočen u mleko, pa preostali crni fil. Poslednji red neka bude keks umočen u mleko. Pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru nekih sat vremena. Premažite celu tortu crnim filom i ukrasite rendanom čokoladom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.