Postoje te neke jeftine poslastice koje su naše bake nekada stalno pravile, a o čijem ukusu se i dan danas govori. Recepti iz Jugoslavije koji su još uvek popularni su koh, tarana...Za njih su potrebni osnovni sastojci, kao što su brašno, jaja, šećer i mleko. Ne postoji domaćica iz bivše Juge koja nije znala recept za taranu. Starinsko i domaćinsko testo koje se renda može da se koristi i u slanim jelima.
- Sastojci:
- 3 jajeta
- oko 300 g brašna
- 1 l mleka
- 1,5 kesica vanilin šećera
- 4 kašike šećera
Priprema:
U šerpu sipajte mleko i dodajte šećer i vanilin šećer. Dok se kuva umesite testo od brašna i jaja, pa pokrijte i ostavite da odstoji nekih 20 minuta. Kada mleko proključa izrendajte testo iznad šerpe. Ostavite još nekih 5 minuta da se kuva na umerenoj temperaturi.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus