Postoje te neke jeftine poslastice koje su naše bake nekada stalno pravile, a o čijem ukusu se i dan danas govori. Recepti iz Jugoslavije koji su još uvek popularni su koh, tarana...Za njih su potrebni osnovni sastojci, kao što su brašno, jaja, šećer i mleko. Ne postoji domaćica iz bivše Juge koja nije znala recept za taranu. Starinsko i domaćinsko testo koje se renda može da se koristi i u slanim jelima.
- Sastojci:
- 3 jajeta
- oko 300 g brašna
- 1 l mleka
- 1,5 kesica vanilin šećera
- 4 kašike šećera
Priprema:
U šerpu sipajte mleko i dodajte šećer i vanilin šećer. Dok se kuva umesite testo od brašna i jaja, pa pokrijte i ostavite da odstoji nekih 20 minuta. Kada mleko proključa izrendajte testo iznad šerpe. Ostavite još nekih 5 minuta da se kuva na umerenoj temperaturi.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem