Američke palačinke su za razliku od naših manje i deblje, a za preliv se najčešće koristi med ili javorov sirup. Priprema nije teška, ali postoje ljudi kojima jednostavno ne uspevaju. Trik je u receptu, jer ako napravite dobru smesu onda bez greške uspevaju svima. Profesionali kuvar, Frenk Proto, otkrio je u čemu je tajna. Obavezno dodajte sodu bikarbonu i prašak za pecivo, jer će oni učiniti da palačinke budu mekane i vazdušaste, a smesu nikako nemojte previše da mutite. Ako ostanu grudvice to nije problem. A umesto da tiganje samo premažete uljem koristite umućeni puter koji stavljate u debljem sloju na tiganj. On će učiniti da američke palačinke bude malo hrskavije i slanije. 

  • Sastojci: 
  • 3 šolje brašna 
  • 1/4 šolje šećera 
  • 1,5 kašičica soli
  • 1 kašika praška za pecivo 
  • 1,5 kašičica sode bikarbone 
  • 2 i 1/4 šolje mleka 
  • 1/4 šolje ulja 
  • 1 kašika ekstrakta vanile 
  • 1/4 šolje sirćeta 
  • 3 jajeta 
  • slani puter

Priprema:
U posudi pomešajte brašno, šećer, so, prašak za pecivo i sodu bikarbonu i dobro promešajte. U drugoj posudi pomešajte mleko, ulje, vanilu, sirće i jaja, pa dobro umutite. Zatim pomešajte mokre i suve sastojke, pa sjedinite. Nemojte previše da mešate, samo nekih 20-25 puta. Ako ostanu gromuljice, tako i treba.Umutite malo putera sobne temeprature, pa dobro premažite tiganj. Treba da bude više nauljen nego kada se prže obične palačinke. Zatim kašikom sipajte smesu. Sačekajte da počnu da se pojavljuju mehurići, pa okrenite palačinku sa druge strane.Nemojte da dirate palačinke dok se peku, a kada želite da proverite da li su gotove, blago pritisnite prstom i ako se testo vraća, spremne su. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE