Sve popularniji postaju kolači koje se prave sa keksom, jer uspevaju i potpunim početnicima u kuhinji, pa samim tim i pravljenje poslastica nikada nije bilo lakše. Predlažemo vam da probate i ovaj fantastičan recept za čokoladni kolač sa keksom koji se preliva čokoladnom glazurom. Ova ledena poslastica će se svima dopasti.

  • Sastojci:
  • 1 jaje 
  • 80 g šećera 
  • 30 g kukuruznog skroba 
  • 500 ml mleka 
  • 100 g čokolade 
  • 30 g putera 
  • pakovanje keksa (25 komada) 
  • Za glazuru: 
  • 100 g čokolade 
  • 1-2 kašike ulja 

Priprema: 

Umutite šećer sa jajetom, pa dodajte skrob i malo mleka. Mutite dok ne nestanu grudvice, pa sipajte preostalo mleko. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Na kraju dodajte čokoladu i puter i mešajte dok se ne istopi. Sipajte polovinu smese u vatrostalnu posudu koju ste obložili providnom folijom, pa poređajte keks, ali uspravno. Sipajte i preostali fil, pa poravnajte. Pokrijte providnom folijom i stavite u frižider na 2-3 sata. Izvadite kolač na tacnu, pa prelijte čokoladom koju ste istopili sa uljem. Ostavite u zamrzivaču još 15 minuta da se stegne. 

BONUS VIDEO: 

Instagram/hemsirenin_blogu Najkremastiji kolač

Izvor: Stvar ukusa