1. Rernu zagrejte na 200 stepeni. Pouljite pleh za pečenje.


Sastojci:

1 belance
50 grama šećera
30 g brašna
kap esencije vanile
malo soli

2. Pomešajte belance i vanilu dok smesa ne postane penasta, ali ne i previše čvrsta. Prosejte brašno,  dodajte mu so i šećer i pomešajte sa belancetom.

3. Kafenom kašičicom smesu nanesite na pleh, vodeći računa da ima dosta prosotra izmeću smese. Rukama blago protresite pleh kako bi se smesa razlila u kružne oblike (kao kad u tiganj sipate smesu za palačinke). Nemojte staviti previše kolačića odjedno jer će u kasnijem procesu pripreme kolača biti potrebna brzina u obradi kolačića.

4. Pecite 5 minuta ili dok ne primetite da su krajevi kolačića porumeneli.

5. Kolačiće odmah špatulom prručite na drvenu površinu i okrenite naopako. Brzo stavite na sredinu kolača papirić s porukom i savijte kolačić na pola. Stranu suprotnu od sastava stavite na ivicu čaše, a krajeve pritisnite na dole. kolačiće zatim prebacite u korpice za mafine ili kartonsku kutiju za jaja kako bi zadržali oblik.