Sočna čokoladna pita punjena nutelom koja lako pravi i nije vam potrebno posebno kulinarsko umeće. Testo je toliko mekano i vazdušasto, da ćete imati utisak da jedete jedan veliki čokoladni kolačić. Kada je isečete iz nje curi punjenje, a sigurno će svi tražiti parče više.
Sastojci:
- 200 g putera
- 250 g žutog šećera
- 1 jaje
- 1 kašika ekstrakta vanile
- 320 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 200 g čokoladnih mrvica (ili čokolade)
- 350 g nutele
Priprema:
Omekšali puter pomešajte sa šećerom, pa sjedinite da dobijete penastu smesu. Zatim dodajte celo jaje, kašičicu ekstrakta vanile, pa ponovo sve sjedinite. Brašno pomešajte s praškom za pecivo, pa prosejte u smesu i zamesite tako da dobijete glatko mekano testo. Na kraju dodajte čokoladne mrvice ili ukoliko njih nemate, izlomite čokoladu na sitnije komade. Testo podelite u dva dela. U okrugli kalup prečnika 24 cm od jedne polovine formirajte koru, koju ćete dobro utisnuti prstima po dnu i malo uz ivicu kalupa. Premažite je nutelom i pokrijte preostalim testom. Pecite pitu u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 25 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus