Makaronsi su ubedljivo najpopularniji francuski kolačići. Lako i brzo se spremaju, a izuzetno su dekorativni!

Makaronsi su kolačići poreklom iz Francuske, ali se smatra da je ovaj recept doneo italijanski kuvar Katarine Mediči tokom renesanse. Postali su popularni širom sveta, gde se spremaju u različitim varijantama. Makaronsi najviše nalikuju puslicama, a njihova priprema je jednostavna. U recept ide bademovo brašno i prehrambena boja koja daje savršen izgled makaronsima.
Sastojci:
- 35 g bademovog brašna
- 35 g šećera u prahu
- 35 g šećera
- 27 g belanaca
- 1/2 kašičice ekstrakta vanile
- 2 kapljice crvene prehrambene boje
- Za punjenje:
- 50 g putera
- 50 g pudera u prahu
- 2 kašičice slatke pavlake
Recept za makaronse:
Pomešajte bademovo brašno, šećer u prahu, promešajte, pa ih prosejte. Umiksajte belanca pa dodajte ekstrakt vanile. Postepeno dodajte šećer i mutite dok ne dobijete gušću strukturu za makaronse. Potom dodajte prehrambenu boju i umiksajte dobro. Ubaciujte postepeno prosejanu mešavinu bademovog brašna i šećera u prahu i sjedinite špatulom. Smesu za makaronse ubacite u špric za kolače, pa izlijte pljosnatije krugove po ravnoj podlozi za pečenje. Pecite makaronse u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta. Umutite omekšali puter, dodajte šećer u prahu pa ponovo umiksajte. Dodajte slatku pavlaku pa umutite špatulom. Prebacite smesu za punjenje u špric za kolače pa je nanesite na jedan ohlađeni makarons i prekrijte drugim. To ponovite do utroška materijala. Preporučujemo i stvari koje niste znali o makaronsima.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.