Makaronsi su kolačići poreklom iz Francuske, ali se smatra da je ovaj recept doneo italijanski kuvar Katarine Mediči tokom renesanse. Postali su popularni širom sveta, gde se spremaju u različitim varijantama. Makaronsi najviše nalikuju puslicama, a njihova priprema je jednostavna. U recept ide bademovo brašno i prehrambena boja koja daje savršen izgled makaronsima.

Sastojci:

  • 35 g bademovog brašna
  • 35 g šećera u prahu
  • 35 g šećera
  • 27 g belanaca
  • 1/2 kašičice ekstrakta vanile
  • 2 kapljice crvene prehrambene boje
  • Za punjenje:
  • 50 g putera
  • 50 g pudera u prahu
  • 2 kašičice slatke pavlake

Recept za makaronse:

Pomešajte bademovo brašno, šećer u prahu, promešajte, pa ih prosejte. Umiksajte belanca pa dodajte ekstrakt vanile. Postepeno dodajte šećer i mutite dok ne dobijete gušću strukturu za makaronse. Potom dodajte prehrambenu boju i umiksajte dobro. Ubaciujte postepeno prosejanu mešavinu bademovog brašna i šećera u prahu i sjedinite špatulom. Smesu za makaronse ubacite u špric za kolače, pa izlijte pljosnatije krugove po ravnoj podlozi za pečenje. Pecite makaronse u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta. Umutite omekšali puter, dodajte šećer u prahu pa ponovo umiksajte. Dodajte slatku pavlaku pa umutite špatulom. Prebacite smesu za punjenje u špric za kolače pa je nanesite na jedan ohlađeni makarons i prekrijte drugim. To ponovite do utroška materijala. Preporučujemo i stvari koje niste znali o makaronsima.

BONUS VIDEO:

dvobojni čajni kolačići instagram/cookistwow

 Izvor: StvarUkusa