Anđeoski šećerni keks je desert koji je idealan za popodnevnu kafu ili čaj, u trenucima kada biste nešto slatko, ali ne želite da preterate. Možda ćete želeti da napravite i biskvit poljupce - kolačiće od limuna i bibera. Evo kako da napravite anđeoski šećerni keks!
Sastojci:
- 60 g putera, omekšanog
- 60 biljne ili obične masti
- 160 g šećera
- 60 g smeđeg šećera
- 1 veliko jaje, sobne temperature
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 250 g višenamenskog brašna
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 kašičica vinskog praška za pecivo
- 1/2 kašičice soli
- Voda
- Dodatni beli ili smeđi šećer
Recept za anđeoski šećerni keks
Prosejte brašno i sodu
Prosejte zajedno brašno, sodu, vinski prašak i so. Nakon toga ih dodajte u kremastu smesu i mešajte dok se dok se ne sjedine.
Oblikujte keks
Oblikujte vod testa keks, okruglog oblika i pljosnat. Polovinu keksa umočite u vodu, a zatim u šećer. Stavite pošećerenom stranom nagore, na nepodmazan pleh. Pecite na 200° C nekih 6 minuta ili dok ne primetite da su gotovi. Servirajte i uživajte u anđeoskom šećernom keksu!
Pročitajte kako se pravi hrskavi čokoladni keks - topi se u ustima
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus