Anđeoski šećerni keks je desert koji je idealan za popodnevnu kafu ili čaj, u trenucima kada biste nešto slatko, ali ne želite da preterate. Možda ćete želeti da napravite i biskvit poljupce - kolačiće od limuna i bibera. Evo kako da napravite anđeoski šećerni keks!

Sastojci:

  • 60 g putera, omekšanog
  • 60 biljne ili obične masti
  • 160 g šećera
  • 60 g smeđeg šećera
  • 1 veliko jaje, sobne temperature
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 250 g višenamenskog brašna
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1 kašičica vinskog praška za pecivo
  • 1/2 kašičice soli
  • Voda
  • Dodatni beli ili smeđi šećer

Recept za anđeoski šećerni keks

13:31
Korak 1

Pomešajte puter, jaja, mast...

Za anđeoski šećerni keks u činiji pomešajte puter, mast, šećer, jaje i vanilu. Mešajte dok ne postanu pahuljaste teksture.

13:34
Korak 2

Prosejte brašno i sodu

Prosejte zajedno brašno, sodu, vinski prašak i so. Nakon toga ih dodajte u kremastu smesu i mešajte dok se dok se ne sjedine.

13:35
Korak 3

Oblikujte keks

Oblikujte vod testa keks, okruglog oblika i pljosnat. Polovinu keksa umočite u vodu, a zatim u šećer. Stavite pošećerenom stranom nagore, na nepodmazan pleh. Pecite na 200° C nekih 6 minuta ili dok ne primetite da su gotovi. Servirajte i uživajte u anđeoskom šećernom keksu!

Pročitajte kako se pravi hrskavi čokoladni keks - topi se u ustima

BONUS VIDEO

Američki keks sa čokoladom punjen karamelom Instagram/missthessa_

StvarUkusa/L.S.