Postoji više legendi kako su nastale krofne, a ono što je sigurno je da svi obožavaju da ih jedu. Obično se mesi testo za krofne koje se puni nadevom po želji, a mi vam sada donosimo još jednostavniji recept. Napravite krofne od lisnatog testa i napunite ih nadevom po želji. Mi predlažemo ovaj brzinski od slatke pavlake i šećera u prahu. 

Sastojci:

  • 2 pakovanja lisnatog testa (2x300 g)
  • 1 jaje 
  • Za punjenje:
  • 600 ml slatke pavlake 
  • 100 g šećera u prahu

Recept za krofne od lisnatog testa:

15:27
Korak 1

Pripremite testo 

Na pobrašnjenoj površini razvucite lisnato testo, pa premažite umućenim jajetom. Preklopite drugim lisnatim testom, pa poravnajte da budu iste veličine. 

15:28
Korak 2

Oblikujte i pržite krofne 

Čašom napravite krofne, pa uklonite višak testa. Pržite krofne u dobro zagrejanom ulju dok ne dobiju zlatnu boju. 

15:28
Korak 3

Napravite punjenje 

Umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu, pa sipajte u špric za kolače. Napunite krofne. Ako želite pospite šećerom u prahu. 

Pročitajte i ovo: Mekane krofne na korejski način

BONUS VIDEO: 

Intsgram/Cookistwow Krofne sa rupom na sredini

(StvarUkusa/S.B.)