Sastojci:

  • 2 srednja jajeta
  • 4 kašičice mleka (20 ml)
  • 2-3 kašike višenamenskog brašna
  • 1/2 kašičice vanilinog ekstrakta
  • 3 kašičice šećera
Dodatni savet:

Postepeno umešajte brašno u žumanca dok ne dobijete lepu, kremastu smesu. Umućena belanca umešajte u smesu sa žumancima pomoću špatule - mikser nije potreban! Uverite se da je tiganj ravnomerno zagrejan pre nego što počnete da pržite palačinke.

Recept za vazdušaste japanske palačinke:

Kako biste napravili ove palačinke, prvo odvojite žumanca od belanaca. Žumancima dodajte mleko i lagano izmešajte žicom. Sipajte potom vanilin ekstrakt i opet promešajte. U smesu prosejte brašno, pa opet promešajte.

Belanca umutite mikserom, dodajte 1 kašiku šećera pa nastavite da mutite. Opet dodajte šećer, pa mutite i isto uradite kada dodate treću kašiku šećera.

Jednu punu kašiku umućenog belanca dodajte u smesu sa žumancima i promešajte. Zatim pažljivo izlijte tu smesu sa žumancima u umućena belanca. Lagano špatulom sve izmešajte.

Smesu sipajte u poslastičarsku vreću. Zagrejte malo ulja na tiganju i istiskajte par gomilica smese. Pokrijte poklopcem, pa kada porumene lagano ih okrenite na drugu stranu. Servirajte uz prelive opo želji i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i mekane američke palačinke od griza.

Pročitajte kako se prave slatke korpice od palačinki punjene kremom i voćem

BONUS VIDEO

00:19
Recept za palačinke od krompira Izvor: Instagram/ricettinaeasy

StvarUkusa