Sastojci:
- 2 srednja jajeta
- 4 kašičice mleka (20 ml)
- 2-3 kašike višenamenskog brašna
- 1/2 kašičice vanilinog ekstrakta
- 3 kašičice šećera
Recept za vazdušaste japanske palačinke:
Kako biste napravili ove palačinke, prvo odvojite žumanca od belanaca. Žumancima dodajte mleko i lagano izmešajte žicom. Sipajte potom vanilin ekstrakt i opet promešajte. U smesu prosejte brašno, pa opet promešajte.
Belanca umutite mikserom, dodajte 1 kašiku šećera pa nastavite da mutite. Opet dodajte šećer, pa mutite i isto uradite kada dodate treću kašiku šećera.
Jednu punu kašiku umućenog belanca dodajte u smesu sa žumancima i promešajte. Zatim pažljivo izlijte tu smesu sa žumancima u umućena belanca. Lagano špatulom sve izmešajte.
Smesu sipajte u poslastičarsku vreću. Zagrejte malo ulja na tiganju i istiskajte par gomilica smese. Pokrijte poklopcem, pa kada porumene lagano ih okrenite na drugu stranu. Servirajte uz prelive opo želji i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i mekane američke palačinke od griza.
Pročitajte kako se prave slatke korpice od palačinki punjene kremom i voćem
BONUS VIDEO
StvarUkusa