Slane torte su uvek dobra ideja za posluženje, a ova sa pečenim paprikama je posebno ukusna. Pečene paprike i ajvar su zaštitni znak ziminice, a sada pomešajte sa povrćem i majonezom i dobićete najsavršeniji fil kojim ćete premazivati tost hleb. Kako ništa ne morate da kuvate, ali ni da pečete, spremićete salatu za 10-ak minuta, a posle je samo ohladite u frižideru. Ako želite možete da dodate kuvana jaja.
Sastojci:
- 9 parčića tost hleba
- 100 g kiselih krastavaca
- 100 g pečenih paprika
- 100 g mariniranih pečuraka
- 100 g graška iz konzerve
- 2 paradajza
- zelena salata
Priprema:
Isecite zelenu salatu, šunku, paradajz, jaja, paprike, kiseli krastavac, pa sve to pomešajte sa graškom i kukuruzom. Dodajte i 5-6 kašika majoneza. Kalup za torte obložite providnom folijom i stavite na dno 3 kriške tost hleba. Sipajte fil preko, pa opet 3 kriške hleba, pa fil. Na kraju stavite još 3 kriške hleba, dobro pritisnite, pokrijte providnom folijom i stavite u frižider na 6 sati. Gotovo predjelo izvadite na tanjir i premažite tanak sloj majoneza odozgo i sa strane. Ukrasite rendanim kuvanim jajetom. Stavite nekoliko komada mariniranih pečenih paprika, mariniranih pečuraka i peršuna.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus