Oblande su vrsta starinskog kolača koji se obično služio na slavama. Zahvalan je za pripremu, jer od jednog pakovanja dobijete pun oval slatkih štanglica. Kore se mogu filovati različitim sastojcima poput oraha, čokolade, keksa, a mogu biti i posne i mrsne. U nastavku pogledajte recept za posne oblande koji se veoma lako pravi.
- Sastojci:
- 1 pakovanje oblandi
- 1 margarin
- 1 čaša vode
- 320 g mlevenih oraha
- 400 g šećera
- 120 g prezli
Priprema:
U šerpicu sipati vodu i šećer pa staviti da provri. čim provri dodati prezle, mlevene orahe i margarin. mešati na isključenoj ringli dok se sve ne otopi. Filovati oblande, pa poklopiti nekim teškim predmetom i ostaviti nekoliko sati da se stegne pre sečenja.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus