1. Rernu zagrejte na 200 stepeni. Sitno naseckajte glavicu luka i 2 čena belog luka, propržite na maslacu da postanu staklasti. Dodajte očišćeni spanać (ako je zamrznut, otopite ga na luku i belom luku) i propržite ga da svene. Ocedite i naseckajte, začinite solju, biberom i muskatnim oraščićem. Umešajte prezle, 150 g sira i jaja. Smesu stavite u poslastičarsku kesicu s velikim otvorom, napunite kanelone i poslažite ih u namašćenu vatrostalnu posudu.
2. Na kockice isecite ostatak luka i belog luka, propržite ih na ulju, umešajte paradajz i majoran i kuvajte na laganoj vatri oko 5 minuta. Umešajte i pavlaku pa sos začinite solju, biberom i šećerom. Prelijte kanelone, stavite ih u rernu i pecite oko 30 minuta. Tad ih pospite ostatkom sira i zapecite još 5-10 minuta.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus