Za manje od pola sata dobićete ukusno pecivo punjeno kačkavaljem.
Sastojci:
- 150 ml vode (malo manje od 1 čaše vode)
- 70 g putera
- 1 prstohvat soli
- 1 prstohvat crnog bibera
- 3 jaja
- 110 g brašna (1 šolja)
- 25 g parmezana (2 kašike)
- 50 g rendanog kačkavalja (manje od 1 šolje)
- 1 prstohvat peršuna
Priprema:
U šerpi istopite puter pa dodajte vodu, biber, so i promešajte. Zatim dodajte brašno i sve vreme mešajte dok se ne uprži. Dobjenu smesu sipajte u činiju, utapkajte kašikom pa dodajte jedno po jedno jaje i mutite mikserom. Ubacite peršun, kačkavalj rendani i dobro promešajte.
Na pleh obložen pek papirom vadite kugle kašikom za sladoled i ređajte. Odozgo pospite parmezanom. Pecite u zagrejanoj rerni na 190 stepeni 25 minuta.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu
Jednostavan hleb od krompira
Kolač od hleba i jabuka sa kremom i suvim grožđem