Većina ljudi misli da su mafini nastali u Americi, ali prvi recept za ovo pecivo je objavljen u Engleskoj u 18. veku. Poznat je kao scones i uglavnom se služi sa džemom. Amerikanci su modifikovali taj recept i tako su nastali današnji mafini koje možete da pravite u slatkoj ili slanoj verziji. Mi vam danas donosimo jedan od najboljih recepata za slane mafine koji se prave od svega par sastojaka, a neverovatno su ukusni.
Sastojci:
- 350 g brašna ili skroba
- 2 jajeta
- 1,5 kašičica praška za pecivo
- 250 ml mleka
- 140 g mocarela sira
- 30 g parmezana
Recept za šuplje mafine sa sirom:
Napravite testo
Umutite jaja koja ste posolili, pa dodajte brašno ili skrob, prašak za pecivo, sipajte mleko, a onda i rendani mocarela sir, kao i parmezan. Sve dobro sjedinite i onda štapnim mikserom dobro umutite da dobijete glatku smesu. Ako nemate štapni mikser koristite blender.
Sipajte smesu u kalup
Kalup za mafine dobro zagrejte u rerni, pa sipajte dobijenu smesu u kalup, skoro do vrha.
Pecite mafine
Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta.
Pročitajte i ovo: Mekani mafini sa sirom i jogurtom
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom