Većina ljudi misli da su mafini nastali u Americi, ali prvi recept za ovo pecivo je objavljen u Engleskoj u 18. veku. Poznat je kao scones i uglavnom se služi sa džemom. Amerikanci su modifikovali taj recept i tako su nastali današnji mafini koje možete da pravite u slatkoj ili slanoj verziji. Mi vam danas donosimo jedan od najboljih recepata za slane mafine koji se prave od svega par sastojaka, a neverovatno su ukusni. 

Sastojci:

  • 350 g brašna ili skroba
  • 2 jajeta 
  • 1,5 kašičica praška za pecivo
  • 250 ml mleka
  • 140 g mocarela sira
  • 30 g parmezana

Recept za šuplje mafine sa sirom:

12:11
Korak 1

Napravite testo 

Umutite jaja koja ste posolili, pa dodajte brašno ili skrob, prašak za pecivo, sipajte mleko, a onda i rendani mocarela sir, kao i parmezan. Sve dobro sjedinite i onda štapnim mikserom dobro umutite da dobijete glatku smesu. Ako nemate štapni mikser koristite blender. 

12:11
Korak 2

Sipajte smesu u kalup 

Kalup za mafine dobro zagrejte u rerni, pa sipajte dobijenu smesu u kalup, skoro do vrha. 

12:11
Korak 3

Pecite mafine 

Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta. 

Pročitajte i ovo: Mekani mafini sa sirom i jogurtom

BONUS VIDEO: 

Instagram/Healthy Food Addiction Mafini sa bananama i kikiriki puterom

(StvarUkusa/S.B.)