Bilo da se prave sa korama ili od testa, domaće pite svi vole. Nadevi mogu da budu slatki ili slani, zavisi od toga šta više volite, a najpopularniji su od sira i mlevenog mesa. U toku je nagradni konkurs na našem portalu, pa nam je verna čitateljka poslala fenomenalan recept za kajmak pitu. Kombinacija sastojaka je pun pogodak, a priprema jednostavna.
- Sastojci:
- Za testo:
- 650 g brašna
- 1 kesica suvog kvasca
- 250 ml mleka
- 100 ml vode
- 2 jajeta
- 1 kašičica soli
- 50 g margarina
- 3 kašike kajmaka
- Za premazivanje:
- 5 kašika kajmaka
- 250 g feta sira
Priprema:
U posudi pomešajte 350 g brašna, kvasac i so. Promešajte. Zatim sipajte mlako mleko i vodu, pa dodajte margarin sobne temeprature, jaja i kajmak. Promešajte, pa postepeno dodajte preostalo brašno i umesite testo. Pokrijte i ostavite da odstoji pola sata. Dobijeno testo prebacite na pobrašnjenu radnu površinu, pa podelite na 2 jednaka dela i oblikujte lopte. Svaku loptu razvijte u krug. U posudi pomešajte kajmak i izmrvljeni sir, pa sjedinite. Premažite testo i urolajte. Poređajte u pleh obložen pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta.
Recept poslala Vesna Pavlović
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus