Bilo da se prave sa korama ili od testa, domaće pite svi vole. Nadevi mogu da budu slatki ili slani, zavisi od toga šta više volite, a najpopularniji su od sira i mlevenog mesa. U toku je nagradni konkurs na našem portalu, pa nam je verna čitateljka poslala fenomenalan recept za kajmak pitu. Kombinacija sastojaka je pun pogodak, a priprema jednostavna. 

  • Sastojci:
  • Za testo:
  • 650 g brašna
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 250 ml mleka
  • 100 ml vode
  • 2 jajeta
  • 1 kašičica soli
  • 50 g margarina
  • 3 kašike kajmaka
  • Za premazivanje:
  • 5 kašika kajmaka
  • 250 g feta  sira

Priprema: 
U posudi pomešajte 350 g brašna, kvasac i so. Promešajte. Zatim sipajte mlako mleko i vodu, pa dodajte margarin sobne temeprature, jaja i kajmak. Promešajte, pa postepeno dodajte preostalo brašno i umesite testo. Pokrijte i ostavite da odstoji pola sata. Dobijeno testo prebacite na pobrašnjenu radnu površinu, pa podelite na 2 jednaka dela i oblikujte lopte. Svaku loptu razvijte u krug. U posudi pomešajte kajmak i izmrvljeni sir, pa sjedinite. Premažite testo i urolajte. Poređajte u pleh obložen pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta. 

Recept poslala Vesna Pavlović

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE