Pita sa piletinom i svežim sirom, od cepkane tortilje je bogata sastojcima i vrlo sočna. Možete lako da je prilagodite dodajući sastojke koje više volite, kao dodatke. Možda ćete želeti da vidite kako se pravi domaća pita sa sirom od lisnatog testa. Recimo možete da dodate feta sir, kao i masline, seckanu šunku, ćuretinu, itd. Mogućnosti su beskrajne. Evo kako da napravite pitu sa piletinom i svežim sirom, od cepkane tortilje!
Sastojci:
- 3 jajeta
- 60 ml mleka po izboru
- 130 g svežeg sira
- 130 g iseckanog tvrdog sira
- 2 tortilje veličine buritoa
- 130 g iseckane kuvane piletine
- 2 luka, iseckana na kockice
- so i biber po ukusu
Recept za pitu sa piletinom i svežim sirom, od cepkane tortilje
Zagrejte rernu
Za pitu sa piletinom i svežim sirom, od seckane tortilje, prvo zagrejte rernu na 180 C. Obložite kalup za tortu sa papirom za pečenje.
Zagrejte tortilje
Zagrejte svoje tortilje u rerni dok se zagreva, nekih 7 minuta, okrećući ih. Kada malo počnu da žute, izvadite ih i rukama iscepkajte na male kvadrate.
Pecite pitu
Prebacite smesu u kalup za tortu i ravnomerno je poravnajte. Pecite 30-40 minuta ili dok vrh ne porumeni. Ostavite da se stegne u plehu 5 minuta, a zatim prebacite na rešetku da se ohladi još 10 minuta. Isecite i uživajte u piti sa piletinom i svežim sirom, od cepkane tortilje!
Pročitajte i food bloggerka Larisa otkrila nam je kako da se pravi najlepša i najukusnija pita vekna
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus