Krompir paprikaš je jednostavno i starinsko jelo čiji se recept prenosi sa generacije na generaciju. Paprikaš se praktično sam sprema, a ako želite da poboljšate ukus već odlično jelu, mi vam predlažemo da zapršku napravite na malo drugačiji način, kao i da papriku dodate celu pred sam kraj kuvanja. Ona daje poseban šmek celom jelu. Uživajte!
- Sastojci:
- 400 g svinjskog mesa
- 2 crna luka
- 2-3 čena belog luka
- 2 lovorova lista
- 4-5 zrna bibera
- 100 ml paradajz sosa
- 300 ml vode
- 1 sveža paprika
- 4-5 srednjih krompira
- Za zapršku:
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 1 kašika brašna
Priprema:
Isecite crni luk na rebaraca, pa propržite na malo ulja. Potom dodajte meso isečeno na kockice, mleveni beli luk. Kada se proprži sipajte vodu. Promešajte, pa začinite po želji (so, bibet, začinska paprika, suvi začin, tucana paprika...) i dodajte krompir isečen na kocke. Sipajte i paradajz sos, promešajte i stavite zrna bibera i lovorov list. Poklopite i kuvajte dok ne omekša. Nekih 10 minuta pred kraj dodajte i celu papriku. Kada paprika omekša, dodajte i zapršku tako što ćete pomešati brašno sa pavlakom za kuvanje (pazite da ne ostanu grudvice) i ostavite još 2-3 minuta na šporetu.
Izvor: Stvar ukusa
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Jagnjeća plećka za uskršnji ručak - savršeno mekano meso koje se topi u ustima
Salata od jaja i kornišona koja može da bude i namaz
Najlepši slatkiš uskršnja gnezda
Šargarepice od testa punjene belim mesom i povrćem