Krompir paprikaš je jednostavno i starinsko jelo čiji se recept prenosi sa generacije na generaciju. Paprikaš se praktično sam sprema, a ako želite da poboljšate ukus već odlično jelu, mi vam predlažemo da zapršku napravite na malo drugačiji način, kao i da papriku dodate celu pred sam kraj kuvanja. Ona daje poseban šmek celom jelu. Uživajte!
- Sastojci:
- 400 g svinjskog mesa
- 2 crna luka
- 2-3 čena belog luka
- 2 lovorova lista
- 4-5 zrna bibera
- 100 ml paradajz sosa
- 300 ml vode
- 1 sveža paprika
- 4-5 srednjih krompira
- Za zapršku:
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 1 kašika brašna
Priprema:
Isecite crni luk na rebaraca, pa propržite na malo ulja. Potom dodajte meso isečeno na kockice, mleveni beli luk. Kada se proprži sipajte vodu. Promešajte, pa začinite po želji (so, bibet, začinska paprika, suvi začin, tucana paprika...) i dodajte krompir isečen na kocke. Sipajte i paradajz sos, promešajte i stavite zrna bibera i lovorov list. Poklopite i kuvajte dok ne omekša. Nekih 10 minuta pred kraj dodajte i celu papriku. Kada paprika omekša, dodajte i zapršku tako što ćete pomešati brašno sa pavlakom za kuvanje (pazite da ne ostanu grudvice) i ostavite još 2-3 minuta na šporetu.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus