Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KROMPIR PAPRIKAŠ KOJI ĆETE OBOŽAVATI: Tajna je u zapršci, kao i načinu na koji se dodaje paprika

Za današnji ručak vam predlažemo da napravite najukusniji krompir paprikaš.

 Krompir paprikaš Izvor: Shutterstock

Krompir paprikaš je jednostavno i starinsko jelo čiji se recept prenosi sa generacije na generaciju. Paprikaš se praktično sam sprema, a ako želite da poboljšate ukus već odlično jelu, mi vam predlažemo da zapršku napravite na malo drugačiji način, kao i da papriku dodate celu pred sam kraj kuvanja. Ona daje poseban šmek celom jelu. Uživajte!

  • Sastojci:
  • 400 g svinjskog mesa
  • 2 crna luka
  • 2-3 čena belog luka
  • 2 lovorova lista 
  • 4-5 zrna bibera
  • 100 ml paradajz sosa 
  • 300 ml vode
  • 1 sveža paprika
  • 4-5 srednjih krompira
  • Za zapršku: 
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • 1 kašika brašna

Priprema:

Isecite crni luk na rebaraca, pa propržite na malo ulja. Potom dodajte meso isečeno na kockice, mleveni beli luk. Kada se  proprži sipajte vodu. Promešajte, pa začinite po želji (so, bibet, začinska paprika, suvi začin, tucana paprika...) i dodajte krompir isečen na kocke. Sipajte i paradajz sos, promešajte i stavite zrna bibera i lovorov list. Poklopite i kuvajte dok ne omekša. Nekih 10 minuta pred kraj dodajte i celu papriku. Kada paprika omekša, dodajte i zapršku tako što ćete pomešati brašno sa pavlakom za kuvanje (pazite da ne ostanu grudvice) i ostavite još 2-3 minuta na šporetu. 

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti