Turske mantijesa lukom i mlevenim mesom napravićete bez problema, a kuvaje su loncu za kuvanje na pari. Sigurno ćete da oduševite goste ovim obrokom, kao da ste profesionalac. Modža ćete želeti da napravite i mekane turske lepinje koje se peku 10 minuta. Turske mantije pune se mlevenim meso i lukom, uz uobičajene začine. Evo kako da napravite turske mantije sa ljukom i mlevenim mesom!
Sastojci:
Za testo:
- 1 jaje
- 1 kašičica soli
- 600 g brašna
- 2 kašike ulja
- 200 ml vode
Za fil:
- 500 g mlevenog mesa
- 2 glavice luka
- crni biber
- so
- kumin
Recept za turske mantije sa lukom i mlevenim mesom
Zamesite testo
Za turske mantije sa lukom i mlevenim mesom prvo od jaja, brašna, ulja, soli i vode zamesite testo i potom ga ostavite da naraste.
Propržite luk i meso
U dubokom tiganju propržite veoma sitno iseckan crni luk, dodajte mleveno meso i začine.
Podelite testo
Testo podelite na male loptice i razvaljajte ih. Isecite knedle pomoću okruglog stakla ili kalupa i napravite oblike potrebne za mantije.
Stavite pripremljen fil i formirajte mantije
Stavite mantije u lonac za kuvanje na pari i kuvajte oko 50 minuta. Uživajte u turskim mantijama sa lukom i mlevenim mesom!
Pročitajte kako da napravite sarmice u listu vinove loze
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu