Turske mantijesa lukom i mlevenim mesom napravićete bez problema, a kuvaje su loncu za kuvanje na pari. Sigurno ćete da oduševite goste ovim obrokom, kao da ste profesionalac. Modža ćete želeti da napravite i mekane turske lepinje koje se peku 10 minuta. Turske mantije pune se mlevenim meso i lukom, uz uobičajene začine. Evo kako da napravite turske mantije sa ljukom i mlevenim mesom!

Sastojci:

Za testo:

  • 1 jaje
  • 1 kašičica soli
  • 600 g brašna
  • 2 kašike ulja
  • 200 ml vode

Za fil:

  • 500 g mlevenog mesa
  • 2 glavice luka
  • crni biber
  • so
  • kumin

Recept za turske mantije sa lukom i mlevenim mesom

10:51
Korak 1

Zamesite testo

Za turske mantije sa lukom i mlevenim mesom prvo od jaja, brašna, ulja, soli i vode zamesite testo i potom ga ostavite da naraste.

10:55
Korak 2

Propržite luk i meso

U dubokom tiganju propržite veoma sitno iseckan crni luk, dodajte mleveno meso i začine.

10:55
Korak 3

Podelite testo

Testo podelite na male loptice i razvaljajte ih. Isecite knedle pomoću okruglog stakla ili kalupa i napravite oblike potrebne za mantije.

10:56
Korak 4

Stavite pripremljen fil i formirajte mantije

Stavite mantije u lonac za kuvanje na pari i kuvajte oko 50 minuta. Uživajte u turskim mantijama sa lukom i mlevenim mesom!

Pročitajte kako da napravite sarmice u listu vinove loze

BONUS VIDEO

Instagram/healthfitnessguide_ Recept za sarme

StvarUkusa/L.S.