Najbolji recept za pečenopilečesto ćete primenjivati, jer, osim što je u pitanju jelo koje svi vole, uz odgovarajuće začine i dodatke, biće još ukusnije. Možda ćete želeti da isprobate i recept za pile pečeno u šerpi. Ipak, uz beli luk malo belog vina, mirođiju i malo senfa dobićete koricu koja savršeno krcka i piletinu koja je natopljena aromama. Evo kako ide najbolji recept za pečeno pile!

Sastojci:

  • 1 celo pile
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1 glavica belog luka
  • 250 ml pavlake za kuvanje
  • Veza mirođije
  • 1 puna kašika senfa
  • 125ml suvog belog vina

Najbolji recept za pečeno pile

15:26
Korak 1

Zagrejte rernu na 220°C i pripremite pile

Najbolji recept za pečeno pile podrazumeva da prvo nasolite pile. Položite piletinu u veliki pleh za pečenje sa visokim stranicama, obilno začinite solju sa obe strane i ostavite sat vremena na sobnoj temperaturi da se ohladi u frižideru.

15:31
Korak 2

Pokapajte maslinovim uljem

Kada ste spremni, obilno pokapajte pile maslinovim uljem i stavite je u sve kutke i pukotine. Izlupajte beli luk i stavite čenove ispod pileta, a zatim pecite u rerni 20-30 minuta dok koža ne poprimi zlatno smeđu boju.

15:31
Korak 3

Pospite pile belim vinom

U međuvremenu u činiji pomešajte pavlaku za kuvanje, mirođiju i senf i dobro začinite solju i biberom. Posle 20-30 minuta smanjite rernu na 140°C, izvadite pile i sipajte belo vino u pleh. Zatim prelijte piletinu kremom od mirođije i vratite u rernu na 30-40 minuta dok ne bude gotovo.

15:31
Korak 4

Servirajte pile

Kada je pečeno, izvadite iz rerne i ostavite da odstoji 15 minuta, lagano prekriveno sa malo folije. Servirajte kako želite, sa puno sosa, belog luka, krompira i zelene salate. Uživajte u najboljem pečenom piletu!

Pročitajte kako se pravi PEČENO PILE SA HRSKAVOM KORICOM

BONUS VIDEO

rolovana piletina sa pesto sosom  instagram/cookistwow

StvarUkusa/L.S.