Najbolji recept za pečenopilečesto ćete primenjivati, jer, osim što je u pitanju jelo koje svi vole, uz odgovarajuće začine i dodatke, biće još ukusnije. Možda ćete želeti da isprobate i recept za pile pečeno u šerpi. Ipak, uz beli luk malo belog vina, mirođiju i malo senfa dobićete koricu koja savršeno krcka i piletinu koja je natopljena aromama. Evo kako ide najbolji recept za pečeno pile!
Sastojci:
- 1 celo pile
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1 glavica belog luka
- 250 ml pavlake za kuvanje
- Veza mirođije
- 1 puna kašika senfa
- 125ml suvog belog vina
Najbolji recept za pečeno pile
Zagrejte rernu na 220°C i pripremite pile
Najbolji recept za pečeno pile podrazumeva da prvo nasolite pile. Položite piletinu u veliki pleh za pečenje sa visokim stranicama, obilno začinite solju sa obe strane i ostavite sat vremena na sobnoj temperaturi da se ohladi u frižideru.
Pokapajte maslinovim uljem
Kada ste spremni, obilno pokapajte pile maslinovim uljem i stavite je u sve kutke i pukotine. Izlupajte beli luk i stavite čenove ispod pileta, a zatim pecite u rerni 20-30 minuta dok koža ne poprimi zlatno smeđu boju.
Pospite pile belim vinom
U međuvremenu u činiji pomešajte pavlaku za kuvanje, mirođiju i senf i dobro začinite solju i biberom. Posle 20-30 minuta smanjite rernu na 140°C, izvadite pile i sipajte belo vino u pleh. Zatim prelijte piletinu kremom od mirođije i vratite u rernu na 30-40 minuta dok ne bude gotovo.
Servirajte pile
Kada je pečeno, izvadite iz rerne i ostavite da odstoji 15 minuta, lagano prekriveno sa malo folije. Servirajte kako želite, sa puno sosa, belog luka, krompira i zelene salate. Uživajte u najboljem pečenom piletu!
Pročitajte kako se pravi PEČENO PILE SA HRSKAVOM KORICOM
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus