Sastojci:

  • 450 g mlevenog pilećeg mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 šargarepa
  • 1 komad putera
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • 1 kašičica sušenog belog luka
  • 1 veza svežeg peršuna
  • 1 čaša prezli
  • So i mleveni biber po ukusu

Priprema:

Ove mesne krofne od piletine su sočne, mekane i mirisne, a zahvaljujući zanimljivom obliku i bogatom ukusu, nestaju sa stola brže nego što mislite. Idealne su za ručak, večeru ili posluženje uz prilog po izboru.

Savet:

Dodajte kašičicu senfa ili kašiku kisele pavlake u smesu za još bogatiji ukus i dodatnu sočnost.

Oljuštite luk i šargarepu, pa ih sitno iseckajte. U tiganju otopite komad putera i propržite luk i šargarepu dok ne omekšaju. Ostavite da se prohlade. U veću posudu stavite mleveno pileće meso. Dodajte proprženo povrće, mlevenu papriku, sušeni beli luk, sitno seckani peršun i prezle. Začinite po ukusu solju i biberom. Rukama dobro sjedinite smesu dok ne postane kompaktna. Oblikujte kuglice, pa ih blago spljoštite i prstom ili čepom napravite rupu u sredini da podsećaju na krofne.

Poređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 25–30 minuta, dok lepo ne porumene.

Bonus video

Pileće ćufte iz blendera Izvor: Pileće ćufte iz blendera