Sastojci:
- 450 g mlevenog pilećeg mesa
- 1 glavica crnog luka
- 1 šargarepa
- 1 komad putera
- 1 kašičica mlevene paprike
- 1 kašičica sušenog belog luka
- 1 veza svežeg peršuna
- 1 čaša prezli
- So i mleveni biber po ukusu
Priprema:
Ove mesne krofne od piletine su sočne, mekane i mirisne, a zahvaljujući zanimljivom obliku i bogatom ukusu, nestaju sa stola brže nego što mislite. Idealne su za ručak, večeru ili posluženje uz prilog po izboru.
Oljuštite luk i šargarepu, pa ih sitno iseckajte. U tiganju otopite komad putera i propržite luk i šargarepu dok ne omekšaju. Ostavite da se prohlade. U veću posudu stavite mleveno pileće meso. Dodajte proprženo povrće, mlevenu papriku, sušeni beli luk, sitno seckani peršun i prezle. Začinite po ukusu solju i biberom. Rukama dobro sjedinite smesu dok ne postane kompaktna. Oblikujte kuglice, pa ih blago spljoštite i prstom ili čepom napravite rupu u sredini da podsećaju na krofne.
Poređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 25–30 minuta, dok lepo ne porumene.
Bonus video
Godinama kuvate pasulj pogrešno – zbog ovoga vas nadima i umara
Domaći sladoled od nara je zvezda leta
Krompir zapečen sa sirom
Kako da napravite katalanski krem
Čokoladni kolač sa belim kremom u sredini