Sastojci:
- 450 g mlevenog goveđeg mesa
- 240 g prezli
- 1 glavica crnog luka, iseckana
- 1 jaje
- so i biber po ukusu
- Za slatko-kiseli sos:
- 240 g smeđeg šećera
- 240 ml vode
- 120 g kečapa
- 120 ml jabukovog sirćeta
- 2 kašike soja sosa
- 2 kašike kukuruznog skroba
Recept za slatkokisele goveđe ćuftice:
Kako biste napravili ćufte, prvo pomešajte govedinu, prezle, luk, jaje, so i biber u velikoj posudi dok se dobro ne sjedine. Oblikujte smesu u kuglice prečnika 4 cm. Pržite ćufte u velikom tiganju na srednjoj vatri dok ravnomerno ne porumene.
Zatim napravite sos tako što ćete da pomešate smeđi šećer, vodu, kečap, sirće, soja sos i kukuruzni skrob u srednjoj posudi dok ne postane glatko.
Prelijte sos preko ćufti. Smanjite vatru na nisku temperaturu i krčkajte dok se sos ne zgusne, 3 do 5 minuta. Servirajte toplo i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i cezar pileće ćuftice.
Pročitajte kako se prave ćureće ćufte na toskanski način
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Godinama kuvate pasulj pogrešno – zbog ovoga vas nadima i umara
Prženi štapići od tikvica sa umakom od grčkog jogurta
Hrskava pileća krilca iz rerne
Korneti umočeni u čokoladu i filovani karamel kremom
Kako da napravite kolač Dunavski talasi