Sastojci:

  • 450 g mlevenog goveđeg mesa
  • 240 g prezli
  • 1 glavica crnog luka, iseckana
  • 1 jaje
  • so i biber po ukusu
  • Za slatko-kiseli sos:
  • 240 g smeđeg šećera
  • 240 ml vode
  • 120 g kečapa
  • 120 ml jabukovog sirćeta
  • 2 kašike soja sosa
  • 2 kašike kukuruznog skroba
Serviranje i podgrevanje:

Ćufte je najbolje odmah servirati. Dodajte malo svežeg peršuna preko svake porcije. Ako treba da podgrejete ostatke ubacite ćufte i pirinač u tiganj sa malo pilećeg bujona. Zagrejte na srednjoj vatri, dodajući čorbu.

Recept za slatkokisele goveđe ćuftice:

Kako biste napravili ćufte, prvo pomešajte govedinu, prezle, luk, jaje, so i biber u velikoj posudi dok se dobro ne sjedine. Oblikujte smesu u kuglice prečnika 4 cm. Pržite ćufte u velikom tiganju na srednjoj vatri dok ravnomerno ne porumene.

Zatim napravite sos tako što ćete da pomešate smeđi šećer, vodu, kečap, sirće, soja sos i kukuruzni skrob u srednjoj posudi dok ne postane glatko.

Prelijte sos preko ćufti. Smanjite vatru na nisku temperaturu i krčkajte dok se sos ne zgusne, 3 do 5 minuta. Servirajte toplo i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i cezar pileće ćuftice.

Pročitajte kako se prave ćureće ćufte na toskanski način

BONUS VIDEO

Recept za sočne ćufte u sosu od povrća Izvor: Recept za sočne ćufte u sosu od povrća

StvarUkusa