Leti nam prija lagana hrana, a Grci imaju fantastične recepte. Ako volite povrće i feta sir, onda smo sigurni da ćete ovaj prilog jesti stalno. Pikantno povćre koje se peče sa fetom možete da služite uz bruskete, ali takođe možete da jedete uz meso ili kao samostalan obrok. Ako neko zna kako da pripremi lagano, a ukusno jelo, onda su to Grci. Probajte i namaz od feta sira.
- Sastojci:
- 200 g feta sira
- 450 g zrelog paradajza
- 1 manji ljubičasti luk
- 1 crvena paprika
- 1 ljuta papričica (zelena)
- 1 kašičica sušenog origana
- 1 kašičica tucane paprike
Priprema:
Paradajz, paprike i luk isecite na kolutove, a feta sir na veće kocke. Poređajte u tepsiji paradajz, pa preko luk. Zatim stavite papriku (i zelenu i crvenu), pa pospite origanom i tucanom paprikom, posolite i pobiberite. Sve prelijte maslinovim ulje, pa poređajte fetu, a onda opet red paradajza, paprike i začina. Opet prelijte maslinovim uljem, pa pecite u rerni na 220°C oko 35-40 minuta.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus