Leti nam prija lagana hrana, a Grci imaju fantastične recepte. Ako volite povrće i feta sir, onda smo sigurni da ćete ovaj prilog jesti stalno. Pikantno povćre koje se peče sa fetom možete da služite uz bruskete, ali takođe možete da jedete uz meso ili kao samostalan obrok. Ako neko zna kako da pripremi lagano, a ukusno jelo, onda su to Grci. Probajte i namaz od feta sira.
- Sastojci:
- 200 g feta sira
- 450 g zrelog paradajza
- 1 manji ljubičasti luk
- 1 crvena paprika
- 1 ljuta papričica (zelena)
- 1 kašičica sušenog origana
- 1 kašičica tucane paprike
Priprema:
Paradajz, paprike i luk isecite na kolutove, a feta sir na veće kocke. Poređajte u tepsiji paradajz, pa preko luk. Zatim stavite papriku (i zelenu i crvenu), pa pospite origanom i tucanom paprikom, posolite i pobiberite. Sve prelijte maslinovim ulje, pa poređajte fetu, a onda opet red paradajza, paprike i začina. Opet prelijte maslinovim uljem, pa pecite u rerni na 220°C oko 35-40 minuta.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Čokoladni kolač za početnike
Grašak s piletinom u paradajz sosu
Kupice od zapečenog pire krompira