Punjene paprike na novi način su mnogo jednostavnije za pripremu, i samo se peku. Možda će vam se dopasti i paprike punjene krompirom i kiselim kupusom. Recept za punjene paprike na novi način nije komplikovan, a svi sastojci su uobičajeni i lako pristupačni. Pogledajte kako se prave punjene paprike na novi način!

Sastojci:

  • 65 g nekuvanog belog ili smeđeg pirinnča
  • 2 supene kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja, plus još za zalivanje
  • 1 srednji žuti luk, iseckan
  • 3 čena belog luka, sitno iseckana
  • 2 supene kašike paradajz pirea
  • 450 g mlevene govedine
  • 400 g paradajza isečenog na kockice
  • 1 1/2 kašičica sušenog origana
  • so po ukusu
  • Sveže mleveni crni biber
  • 6 paprika, vrh i jezgra su uklonjeni
  • 65 g izrendanog tvrdog sira
  • Seckani svež peršun, za serviranje

Recept za punjene paprike na novi način:

11:06
Korak 1

Zagrejte rernu, pripremite pirinač i govedinu

Za punjene paprike zagrejte rernu na 200°. U maloj šerpi pripremite pirinač prema uputstvima na pakovanju.
U međuvremenu, u velikom tiganju na srednjoj vatri zagrejte ulje. Luk kuvajte, povremeno mešajući, dok ne omekša, oko 7 minuta. Umešajte beli luk i paradajz pire i kuvajte, mešajući, dok ne zamiriše, još oko 1 minut. Dodajte mlevenu govedinu i kuvajte, lomeći meso drvenom kašikom, dok ne bude više ružičasto, oko 6 minuta. Ocedite višak masnoće. Umešajte pirinač i paradajz isečen na kockice; začinite origanom, solju i biberom. Pustite da se krčka, povremeno mešajući, dok se tečnost malo ne smanji, oko 5 minuta.

11:13
Korak 2

Napunite paprike i pecite

Poređajte paprike sa isečenim vrhom u posudu za pečenje i pokapajte uljem. Stavite mešavinu govedine u svaku papriku. Pospite sirom, a zatim pokrijte posudu za pečenje folijom. Pecite paprike dok ne omekšaju, oko 35 minuta. Otkrijte i nastavite da pečete dok sir ne postane penast, još oko 10 minuta. Pre serviranja punjene paprike posipajte peršunom.

Pročitajte kako se prave PAPRIKE PUNJENE KUPUSOM

BONUS VIDEO:

Kurir televizija TRIK ZA BRZINSKE PUNJENE PAPRIKE: Ovakve nikada niste probali! SVAKA DOMAĆICA TREBA DA ZNA

StvarUkusa/L.S.