Punjene paprike na novi način su mnogo jednostavnije za pripremu, i samo se peku. Možda će vam se dopasti i paprike punjene krompirom i kiselim kupusom. Recept za punjene paprike na novi način nije komplikovan, a svi sastojci su uobičajeni i lako pristupačni. Pogledajte kako se prave punjene paprike na novi način!
Sastojci:
- 65 g nekuvanog belog ili smeđeg pirinnča
- 2 supene kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja, plus još za zalivanje
- 1 srednji žuti luk, iseckan
- 3 čena belog luka, sitno iseckana
- 2 supene kašike paradajz pirea
- 450 g mlevene govedine
- 400 g paradajza isečenog na kockice
- 1 1/2 kašičica sušenog origana
- so po ukusu
- Sveže mleveni crni biber
- 6 paprika, vrh i jezgra su uklonjeni
- 65 g izrendanog tvrdog sira
- Seckani svež peršun, za serviranje
Recept za punjene paprike na novi način:
Zagrejte rernu, pripremite pirinač i govedinu
Za punjene paprike zagrejte rernu na 200°. U maloj šerpi pripremite pirinač prema uputstvima na pakovanju.
U međuvremenu, u velikom tiganju na srednjoj vatri zagrejte ulje. Luk kuvajte, povremeno mešajući, dok ne omekša, oko 7 minuta. Umešajte beli luk i paradajz pire i kuvajte, mešajući, dok ne zamiriše, još oko 1 minut. Dodajte mlevenu govedinu i kuvajte, lomeći meso drvenom kašikom, dok ne bude više ružičasto, oko 6 minuta. Ocedite višak masnoće. Umešajte pirinač i paradajz isečen na kockice; začinite origanom, solju i biberom. Pustite da se krčka, povremeno mešajući, dok se tečnost malo ne smanji, oko 5 minuta.
Napunite paprike i pecite
Poređajte paprike sa isečenim vrhom u posudu za pečenje i pokapajte uljem. Stavite mešavinu govedine u svaku papriku. Pospite sirom, a zatim pokrijte posudu za pečenje folijom. Pecite paprike dok ne omekšaju, oko 35 minuta. Otkrijte i nastavite da pečete dok sir ne postane penast, još oko 10 minuta. Pre serviranja punjene paprike posipajte peršunom.
Pročitajte kako se prave PAPRIKE PUNJENE KUPUSOM
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/L.S.
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slavska salata sa kačkavaljem i majonezom
Tri vrste oblandi od jedne smese
Carska pita za predjelo za Aranđelovdan
Slana torta sa šunkom i sirom kao slavsko predjelo