Sa juga Amerike nam dolaze neki od specijaliteta koje obožavamo, a danas vam donosimo jedan savršen recept. U pitanju je kukuruz šećerac koji se sprema sa pavalakom za kuvanje. Ovako pripremljen kukuruz možete da služite kao prilog uz meso, najbolje pečenje, ali možete da služite i kada su proslave ili kao glavno jelo. 

Sastojci:

  • 500 g kukuruza šećerca
  • 1 šolja pavlake za kuvanje 
  • 1 šolja mleka
  • 1 crni luk
  • 2 kašike putera
  • 100 g kisele pavlake 
  • 3 čena belog luka
  • 2 kašike brašna
  • 1/4 šolje parmezana

Recept za kukuruz sa pavlakom:

10:21
Korak 1

Pripremite namirnice

Pomešajte mleko i brašno i dobro sjedinite da ne ostanu grudvice. U tiganju istopite puter i dodajte seckani crni luk, a onda dodajte i mleveni beli. Pržite dok ne omekšaju. Zatim dodajte kukuruz šećerac, pa lepo promešajte. 

10:21
Korak 2

Začinite kukuruz

Posolite, pobiberite, pospite ljutom mlevenom paprikom i sve lepo sjedinite. Kada krene da ključa, dodajte pavlaku. Promešajte, a onda postepeno sipajte mleko sa brašnom i sve vreme mešajte. Krčkajte dok se ne zgusne, uz povremeno mešanje. 

10:21
Korak 3

Dodajte parmezan 

Na kraju u vruć prilog dodajte parmezan i promešajte. Služite uz meso ili kao zasebno jelo. 

Pročitajte i ovo: Mafini sa sirom i kukuruzom

BONUS VIDEO: 

instagram/cookistwow Pljeskavice od kukuruza

(StvarUkusa/S.B.)