Sa juga Amerike nam dolaze neki od specijaliteta koje obožavamo, a danas vam donosimo jedan savršen recept. U pitanju je kukuruz šećerac koji se sprema sa pavalakom za kuvanje. Ovako pripremljen kukuruz možete da služite kao prilog uz meso, najbolje pečenje, ali možete da služite i kada su proslave ili kao glavno jelo.
Sastojci:
- 500 g kukuruza šećerca
- 1 šolja pavlake za kuvanje
- 1 šolja mleka
- 1 crni luk
- 2 kašike putera
- 100 g kisele pavlake
- 3 čena belog luka
- 2 kašike brašna
- 1/4 šolje parmezana
Recept za kukuruz sa pavlakom:
Pripremite namirnice
Pomešajte mleko i brašno i dobro sjedinite da ne ostanu grudvice. U tiganju istopite puter i dodajte seckani crni luk, a onda dodajte i mleveni beli. Pržite dok ne omekšaju. Zatim dodajte kukuruz šećerac, pa lepo promešajte.
Začinite kukuruz
Posolite, pobiberite, pospite ljutom mlevenom paprikom i sve lepo sjedinite. Kada krene da ključa, dodajte pavlaku. Promešajte, a onda postepeno sipajte mleko sa brašnom i sve vreme mešajte. Krčkajte dok se ne zgusne, uz povremeno mešanje.
Dodajte parmezan
Na kraju u vruć prilog dodajte parmezan i promešajte. Služite uz meso ili kao zasebno jelo.
Pročitajte i ovo: Mafini sa sirom i kukuruzom
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu