1. Izmiksajte 400 grama breskvi, a ostatak iseckajte na komadiće i ostavite sa strane. Želatin stavite u malo vode i ostavite 10 minuta da nabubri.
2. Jaja i šećer umutite na pari i ostavite da se prohladi. Dobro zagrejte sok od breskve, sipajte želatin i izmešajte da se istopi. Dodajte ga u kašu od breskvi, zatim dodajte i umućena jaja, izmešajte i ostavite da se ohladi.
3. Kada smesa već počne da se steže, dodajte čvrsto umućenu slatku pavlaku, umutite i sipajte u čaše na čije dno ste prethodno stavili komadiće breskvi. Ostavite da se ohladi u frižideru barem tri sata.
Savet: Ako se slatka pavlaka teško muti, dodajte joj komadić putera.
Izvor: Stil
Domaće lazanje po italijanskom receptu
Šnicle od svinjskog vrata marinirane u pivu
Posni čokoladni kolač sa marmeladom
Kako da napravite potaž od bundeve
Zapečeni pire krompir sa šampinjonima