1. Izmiksajte 400 grama breskvi, a ostatak iseckajte na komadiće i ostavite sa strane. Želatin stavite u malo vode i ostavite 10 minuta da nabubri.


Sastojci:

500 g breskvi

200 ml slatke pavlake

2 jaja

50 g šećera

10 g želatina u prahu

50 ml soka od breskve

2. Jaja i šećer umutite na pari i ostavite da se prohladi. Dobro zagrejte sok od breskve, sipajte želatin i izmešajte da se istopi. Dodajte ga u kašu od breskvi, zatim dodajte i umućena jaja, izmešajte i ostavite da se ohladi.

3. Kada smesa već počne da se steže, dodajte čvrsto umućenu slatku pavlaku, umutite i sipajte u čaše na čije dno ste prethodno stavili komadiće breskvi. Ostavite da se ohladi u frižideru barem tri sata.

Savet: Ako se slatka pavlaka teško muti, dodajte joj komadić putera.

Izvor: Stil