Pasulj oprati u nekoliko voda naliti i provreti u jednoj vodi. Ocediti i naliti sa 3 l vode i dodati sve navedene sastojke. Najbolje je da to kuvate u ekspres loncu. Kad je kuvan napraviti zapršku: U ulju propržiti sitno seckan crni luk.


Sastojci:

350 gr. belog pasulja (tetovac) 1 glavice manje luka crnog 200 gr suve slanine 200 gr kobasice suve 4 lista lorbera malo bibera u zrnu 1 slatka zelena paprika 1 ljuta papričica 1 kašoka začina so sitan biber Zaprška: 1 mala glavica crnog luka 1/2 šoljice ulja glavica belog luka kašika brašna k.k. aleve paprike

Kad bude staklast dodati brašno, i beli luk. Još malo pržiti da dobije zlatnu boju pa ubaciti alevu papriku. Sa tim zapržiti pasulj. Na kraju dodati začin, sitan biber (po želji) i so.

Pustit 2-3 minuta da vri i skloniti. Servirati uz salatu. Ja ovoga puta predlažem paradajz salatu.

Prijatno dragi moji!

domaća kuhinja

kodbakeugostima.blogspot.com