Paradajz čoba je starinsko i jeftino jelo koje svi vole, a za koje vam ne treba puno sastojaka. Danas postoje različiti recept, a u neka se dodaju rezanca, povrće... Svakako najpoznatija hladna paradajz čorba je gaspaćo, a ako volite da eksperimentišete napravite neverovatnu paradajz čorbu iz rerne sa lisnatim testom. Isprobajte i recept za preukusnu čorbu u koju se pored paradajz dodajte i krompir,rebaracai paprika...

  • Sastojci:
  • 500 g svinjskih rebara
  • 350 g krompira 
  • 3 paradajza 
  • 80 g rezanaca 
  • 1 crni luk 
  • 1 šargarepa 
  • 1 paprika 
  • peršun
  • 1 lovorov list

Priprema:
Isecite rebarca i stavite u šerpu, pa sipajte vodu (oko 2,5 l). Kada proključa kuvajte ih još 30-40 minuta. Paradajz isecite u obliku krsta na dnu i stavite u kipuću vodu i ostavite minut, dva. Zatim ih oljuštite, iseckajte i izblendirajte. Rebarca izvadite iz šerpe i u taj bujon dodajte sitno seckani krompir. Kad proključa kuvajte ga još 5 minuta. Zatim propržite sitno seckan crni luk, pa dodajte rendanu šargarepu i seckanu papriku. Kuvajte dok ne omekša. Očistite rebarca od kostiju i sitno iseckajte. Blendirani paradajz sipajte u šerpu sa krompirom i kuvajte, poklopljeno, dok ne krene da ključa. Zatim dodajte meso i rezanca i kuvajte još 5 minuta. Pred kraj dodajte prženo povrće i začinite. Na kraju je pospite seckanim peršunom. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE