Jedni ih rade ‘od oka’, drugi se drže samo proverenih metoda, treći pak nikad nisu dobili isti rezultat dva puta zaredom. Ne znamo kojoj "palačinkastoj školi" vi pripadate, ali imamo tri trika koja će podignuti bilo koju verziju palačinki. Ako volite mekane, tanke i slasne palačinke, primenite ove savete i pripremite omiljeni fil.
Pogledajte i Kako da napravite osnovno testo za palačinke
- Da palačinke ne bi bile premasne, pecite ih u teflonskom tiganju koji ste samo malo prilikom pečenja prve palačinke premazali uljem. (za palačinke à la française umesto ulja koristite maslac).
- Ako želite lagane i mekane palačinke, deo mleka zamenite vodom ili čak mineralnom vodom. Palačinke neće biti žilave, već lagane poput pahulje.
- Najbolje je da smesa za palačinke odleži u frižideru nekoliko sati pre korišćenja. Ako želite slasne palačinke za večeru, najbolje je da smesu napravite već popodne.
Pogledajte i Saveti za savršen šam od belanaca
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: magazin.ba
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus