Jedni ih rade ‘od oka’, drugi se drže samo proverenih metoda, treći pak nikad nisu dobili isti rezultat dva puta zaredom. Ne znamo kojoj "palačinkastoj školi" vi pripadate, ali imamo tri trika koja će podignuti bilo koju verziju palačinki. Ako volite mekane, tanke i slasne palačinke, primenite ove savete i pripremite omiljeni fil.

Pogledajte i Kako da napravite osnovno testo za palačinke

- Da palačinke ne bi bile premasne, pecite ih u teflonskom tiganju koji ste samo malo prilikom pečenja prve palačinke premazali uljem.  (za palačinke à la française umesto ulja koristite maslac).

- Ako želite lagane i mekane palačinke, deo mleka zamenite vodom ili čak mineralnom vodom. Palačinke neće biti žilave, već lagane poput pahulje.

- Najbolje je da smesa za palačinke odleži u frižideru nekoliko sati pre korišćenja. Ako želite slasne palačinke za večeru, najbolje je da smesu napravite već popodne.

Pogledajte i Saveti za savršen šam od belanaca

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: magazin.ba