Čeri paradajz se često koristi kao jestiva dekoracija na različitim jelima: testeninama, picama, ali i u različitim vrstama salata.
Kao i druge sorte paradajza, ovaj paradajz takođe voli sunce i zahteva redovito zalivanje.
Za razliku od krupnog paradajza, čeri će odlično uspeti čak i ljubiteljima domaćih proizvoda koji nemaju vrt. Naime, niskog su rasta i mogu se uzgajati čak i u posudama ili teglama.
Pogledajte i recept Grčka salata sa testeninom
Prilikom sadnje poslušajte sledeće savete: nakon što posadite čeri paradajz na balkonu ili u vrtu važno je biljku pažljivo zavezati za štap kako bi mogla da raste u visinu. Na ovaj način ćete izbeći da se slomi. Tokom rasta važno je pažljivo zalamati zaperke, kako ne bi crpili svu vodu biljci.
Pogledajte i Prepolovite više čeri paradajza jednim potezom
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa
Izvor: vecernji.hr
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom