Čeri paradajz se često koristi kao jestiva dekoracija na različitim jelima: testeninama, picama, ali i u različitim vrstama salata.
Kao i druge sorte paradajza, ovaj paradajz takođe voli sunce i zahteva redovito zalivanje.
Za razliku od krupnog paradajza, čeri će odlično uspeti čak i ljubiteljima domaćih proizvoda koji nemaju vrt. Naime, niskog su rasta i mogu se uzgajati čak i u posudama ili teglama.
Pogledajte i recept Grčka salata sa testeninom
Prilikom sadnje poslušajte sledeće savete: nakon što posadite čeri paradajz na balkonu ili u vrtu važno je biljku pažljivo zavezati za štap kako bi mogla da raste u visinu. Na ovaj način ćete izbeći da se slomi. Tokom rasta važno je pažljivo zalamati zaperke, kako ne bi crpili svu vodu biljci.
Pogledajte i Prepolovite više čeri paradajza jednim potezom
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa
Izvor: vecernji.hr
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Kako Grci prave pekarski krompir
Čorbica od zelja i krompira
Proja sa mladim lukom
IMUNO FEST kao oaza zdravlja: Saveti, pokloni i sjajna atmosfera