U vreme toplih dana ništa ne prija više od osvežavajućeg napitka sa komadićima leda. Ali verovatno ćete više uživati ako običan led obogatite komadima voća. Tu se upotreba posudica za led ne završava. Plastični kalup možete koristiti u toku cele godine i sačuvate omiljene ukuse...
1. Začine poput majčine dušice, ruzmarina, origana i žalfije možete staviti u kalupe za led i preliti maslinovim uljem. Sledeći put kada pripremate omiljeni sos, čorbu ili gulaš, samo dodajte kockice začina.
2. Zaledite čokoladno mleko ili običnu čokoladu i dodajte svojim slatkim napicima.
3. Napravite jagode u čokoladi! U svaki kalup sipajte malo čokolade i umočite u njih jagode. Dobiđete slasnu osvežavajuću poslasticu.
4. Na ovaj način možete zalediti i hranu za bebe ako ste je prirpemili u većoj količini.
5. Napravili ste veću količinu fantastičnog paradajz sosa? Ne morate bacati osatatk, zaledite ga u kalupima za led i iskoristite ako vam zatreba kasnije.
6. U kalupe za led sipajte kafu, zaledite je i obogatite ukus ledene kafe u vrelim letnjim danima.
7. Ako vam je ostalo malo vina i plašite se da vam ne izvetri brzo, sipajte ga u posude za led i kasnije dodajte sosovima ili sangriji.
8. Zaledite voćne sokove ili komadiće voća i dodajte ih mineralnoj vodi u vrelim danima.
9. U posudama za led možete sačuvati i pileći bujon i iskoristiti ga pri pripremi raznih specijaliteta.
10. Cveće na vašoj trpezi ne mora biti samo u vazi. Zaledite pupoljke u običnoj vodi i dobićete romantične kockice leda. Koristite cveće koje je dobro oprano i nije tretirano hemikaljama.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem