Skoro svaka žena se susreće sa pojavom celulita u određenom trenutku svog života. Ako se borite da prikrijete ovaj nimalo privlačan estetski problem, ne morate ići na skupe tretmane - celulit možete eliminisati i u udobnosti svoga doma.
Koristite paradajz pire u ishrani
Paradajz pire sadrži visok nivo likopena, čak više nego sveži paradajz. Istraživanja pokazuju da ovaj antioksidant može pomoći u smanjenju oštećenja kože izazvanih UV zračenjem kao i sprečiti razlaganje kolagena. Očuvanjem kolagena u koži dolazi do zadržavanja zdravog, debelog sloja kože koji prelazi preko masnog tkiva usld čega je i celulit manje vidljiv.
Hidratacija
Unošenje između osam i deset čaša vode dnevno hidrira kožu usled čega su i “rupice” na koži manje vidljive. Namirnice sa visokim sadržajem vode takođe mogu poboljšati vlažnost kože. Sveže voće i povrće, posebno dinja, lubenica, krastavac i zeleno lisnato povrće sadrže visok nivo vode i veoma nizak procenat kalorija, a navedeno pomaže u održavanju telesne težine i smanjenju masnih naslaga.
Opustite se uz šolju čaja
Istraživanja pokazuju da određeni hormoni, posebno insulin i kortizol, menjaju način fukcionisanja masnih ćelija. Zanimljivo je da porodica molekula koja se naziva katehinima (bogato su zastupljeni u belom i zelenom čaju) smanjuje insulinsku rezistenciju masnih ćelija. Dakle, uživajte par puta dnevno u navedenim čajevima.
Suvo četkanje
Koristite četku koja je napravljena od krutih, prirodnih vlakana – četkajte kožu odozdo ka gore, prema srcu, u dugim pokretima. Ovo uklanja mrtve ćelije kože, poboljšava cirkulaciju, potpomaže limfnu drenažu i smanjuje pojavu celulita. Za najbolje rezultate, kožu četkajte bar pet minuta pre jutarnjeg tušairanja.
Započnite dan semenkama lana
Semenke lana pomažu u održavanju nivoa estrogena i rastu kolagena. Kolagen je glavna komponenta vezivnog tkiva; jačanjem kože, on može pomoći u smanjenju pojave celulita. Semenke lana možete konzumirati same ili ih dodajte ovsenim pahuljicama, jogurtu ili žitaricama. Dve kašike sasvim su dovoljne.
Izvor: Minimagazin
Posni čokoladni kolač sa marmeladom
Kako da napravite potaž od bundeve
Zapečeni pire krompir sa šampinjonima
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem