Ukoliko su vam potrebni samo šeširići pečuraka, nemojte bacati stopice. Sitno ih iseckajte i od njih napravite sos ili nadev.
Pošto gljive sadrže dosta hitinakoji neke osobe teško podnose, uvek ih dinstajte najmanje desetak minuta.
Ako jelo od pečuraka nije pojedeno dobro ga ohladite , i u frižideru možete da ga čuvate24 sata. Pre konzumiranja malo zagrejte.
Gljive koje se uzgajaju u domaćim uslovima, poput bukovače i šampinjona, nemaju na sebi mnogo prljavštine. Pažljivo ih obrišite kuhinjskim papirom i uklonite suve stopice. Divlje vrste poput žute trubače moraju pažljivo da se očiste od prljavštive. pomešajte vodu sa brašnom, i ovaj rastvor će delovati kao šmirgla. Pečurke nakratko potopite u rastvor kako se ne bi natopile vodom. pažljivo ih promućkajte, izvadite i dobro isperite.
Dragana Gojković
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem