Bilo da su slatke ili slane, tanke ili debele, palačinke su neodoljive.
Sastojci:
3 jaja
250 g brašna
1,5 dl jogurta ili kiselog mleka
2,5 dl mleka
2 kašike šećera
kašičica soli
2 kašičice praška za pecivo
2 kašike rastopljenog maslaca
Priprema:
1. Od svih navedenih sastojaka mikserom dobro umutiti masu da bude glatka (bez grudvica) i ostaviti je da odstoji oko 10 minuta.
2. Zagrejati plotnu, pa na zagrejanom tiganju, bez masnoće, peći manje palačinke (otprilike dve u manjem tiganju, tri u većem).
3. Palačinke služiti odmah dok su vruće. Premazati ih po želji: voćnim sirupom, medom, džemom, slatkim krem sirom, čvrsto umućenom, slatkom pavlakom ili bilo kojim nadevom koji vam se dopada.
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus