Pored uobičajenog kiselog kupusa od celih glavica, ribanac je takođe često pripremljana zimnica koja nas u hladnim mesecima obraduje fantastičnim ukusom i zdravim sastojcima.
Za 50 kilograma kupusa potrebno je oko 700 grama soli.
Operite kupus i rasecite glavice na pola, izrendajte ga na rezance. U veliku posudu s kupusom dodajte so i dobro izmešajte.
Posoljen kupus ređajte u bure i dobro ga sabijajte drvenim tučkom, sve dok ne pusti sok. Prekrijte ga platnom i stavite preko toga dasku ili kamen.
U početku jednom nedeljno, a kasnije možete i ređe, s platna skidajte penu koja se nakupila, čime se obezbeđuje trajnost kupusa.
Pogledajte i Kako ukiseliti kupus
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus