Krastavce dobro oprati, osušiti i poređati u teglu od 5 litara, tako da ostane što manje vazduha u tegli. Po krastavcima staviti mirođiju, slačicu, biber, salicil i stipsu. Vodu prokuvati sa kašikom soli i ostaviti da se ohladi, pa dodati sirćetnu kiselinu. Dobro promešati i preliti krastavce. Teglu čvrsto zatvoriti i ostaviti osam dana na suncu. Posle toga ostaviti u ostavi ili podrumu.
Kiseli krastavci
Dodajte kolekciji zimnice i osvežavajuće ukiseljene krastavce.
Još iz kategorije
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus