1. Kada ste pripremili testo i ostavili ga da se podigne, pripremite nadev. Sitno isecite luk i propržite ga na maslacu, dodajte meso, dobro ga propržite pa ga začinite po ukusu.
2. Ostavite meso da se ohladi. Jaja sitno isecite, naseckajte mirođiju i sve pomešajte sa mesom.
3. Uskislo testo izručite na dasku za mešenje, pospite brašnom i razvucite jufku debljine jednog prsta. Mora biti duža i šira od pleha u kome pecete pirog.
4. Pleh podmažite puterom, stavite na njega jufku, rasporedite po njoj nadev, pa ga prekrijte krajevima jufke sa sve četri strane tako da nadev bude sasvim pokriven, a krajeve testa uštipajte prstima da se sastave. Pirog ostavite pola sata da nadođe, pa ga ispecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni, 45 minuta.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: srbijuvolimo.rs
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu