Ove recepte nisu vam potrebne mere. Navodimo vam sastojke, a količinu sami odredite.
1. Klasična krompir salata
Ovo salata je sastavni deo svake posne trpeze. Obično se služi uz ribu.
Krompir ogulite, skuvajte i isecite ga na četvrtine. Dodajte seckani crni luk, ulje, so, biber i malo sirćeta.
2. Krompir salata sa posnim kačkavaljem
Ogulite krompir, skuvajte i dok je vruć isecite ga na četvrtine, posolite, pobiberite stavite malo ulja i seckanog belog luka. Kačkavalj na biljnoj osnovi izrendajte na krupnije i dok je krompir topao samo pospite po njemu i blago promešajte. Ovoj salati možete dodati i iseckan paradjz, krastavac ili bilo koje sezonsko povrće koje volite.
3. Krompir sa peršunom i mladim lukom
Postupak je isti- skuvajte krompir, dodajte su sitno seckan peršun i madi luk. Umesto madog luka slobodno stavite crni luk. Pobiberite, posolite i stavite malo ulja. Umesto sirćete, stavite sok od jednog lumuna.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus