Temperature su napokon porasle i mnogi ovih dana često posegnu za osvežavajućim desertima. Jedan od njih je i jednostavan složenac od jagoda, milerama i piškota za koji vam ne treba ni rerna ni mnogo vremena.
Sastojci:
- 500 g jagoda
- 300 ml slatke pavlake
- 200 g milerama
- 100 g šećera
- 200 g piškota
- 200 ml hladnog mleka za piškote
- 1 mala kašičica ektrakta vanilie
- malo limunovog soka za jagode
Priprema:
1. Odaberite posudu u kojoj ćete praviti složenac (po izboru staklena, keramička ili bilo koja druga). Sklonite peteljke s jagoda, operite ih, isecite na tanke kriške i prelijte s par kapi limunovog soka.
2. Mikserom tucite slatko vrhnje. Tek kada se formira šlag malo po malo dodavajte šećer. Kada dobijete čvrst šlag, ubacite u njega mileram i kratko miksajte dok ih ne povežete u glatku kremu.
3. U hladno mlijeko stavite ekstrakt vanilije i pomiješajte. Umočite svaku piškotu kratko u mlijeko i posložite na dno pripremljene posude. Kada ste popunili dno piškotama, stavite na njih par žlica kreme i zatim red jagoda. Ponavljajte dok ne iskoristite sve sastojke, a završite s kremom navrh koje ćete posložiti još malo jagoda. Stavite u hladnjak na nekoliko sati i zatim poslužite.
Najbolje je da ove pite servirate vruće uz kuglu sladoleda, ali nećete pogrešiti ni ako ih ohladite.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: Stvar ukusa/Zadovoljna
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus