U toplim danima, možete da se osvežite kupovnim sladoledom, ili da izaberete bolju varijantu i da sami napravite domaći sladoled. Brzo se pravi, zdraviji je, a što je najbolje od svega ima pun ukus voća. Za pripremu iskoristite smrznute jagode što će dodatno ubrzati proces zaleđivanja. Posebno će mu se obradovati deca, a možete da koristite bilo koje drugo voće po želji. 

Sastojci:

  • 150 g jagoda
  • 10 g šećera u prahu
  • 50 ml vode
  • 50 ml slatke pavlake

Priprema:

U činiju dodajte jagode, šećer u prahu i vodu, pa sve izmiksajte da dobijete kašu. Mešajte dok se sve dobro ne sjedini. U kalupe za sladoled sipajte smesu do polovine kalupa. Zamrznite na neka 2 sata. Za to vreme umutite slatku pavlaku da dobijete gust šlag. Kada se sladoled zaledio uz pomoć šprica ili kašičice dopunite kalupe do kraja pavlakom. U svaki zabodite po štapić, pa vratite u zamrzivač na 3 sata. Nakon toga pažljivo izvucite sladoled iz kalupa i spreman je za jelo.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE