Džem je namaz koji se pravi od voća po izboru, a Srbi ga obično jedu tako što ga namažu na hleb ili palačanike. Ne postoji osoba koja je probala ovaj slatki namaz, a da nije ostala oduševljena, a njegova priprema je vrlo jednostavna. Ali, donosimo vam i neobičan recept za džem. U pitanju je umućeni džem koji se pravi sa slatkom pavlakom i gotov je za 10 minuta. Kada jednom probate, nećete moći da se zaustavite.
- Sastojci:
- 100 g džema po vašem ukusu
- 200 ml slatke pavlake
Priprema:
Džem po izboru procedite kroz sito, pa sipajte i 100 ml slatke pavlake. Lepo umutite, pa sipajte i preostalu pavlaku. Mutite dok ne dobijete gustu smesu.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus