Kremasti kolači sa keksom su postali popularni poslednjih godina zbog svoje jednostavne pripreme i fantastičnog ukusa. Upravo takav je i ovaj recept za čokoladni kolač sa keksom i nutelom. Ako volite slatkiše koji se lako spremaju, onda je ovo pravi izbor za vas. Ovaj čokoladni kolač je super predlog i za prazničnu ili slavsku trpezu.
Sastojci:
- 350 ml vode
- 150 g keksa
- 500 ml slatke pavlake
- 100 g šećera u prahu
- 500 g maskarpone sira
- 150 g bele čokolade
- 150 g nutele
- 20 g mlečne čokolade
Recept za čokoladni kolač sa keksom:
Umočite keks u vodu i ređajte u kalup koji ste obložili providnom folijom. Umutite slatku pavalku sa šećerom u prahu, pa dodajte maskarpone i nastavite da mutite. Podelite smesu na 2 jednaka dela, pa u jedan dodajte istopljenu belu čokoladu i lepo sjedinite, a u drugi dodajte nutelu i lepo sjedinite. Pola belog fila za kolač sipajte preko keksa, pa opet poređajte keks. Zatim sipajte pola crnog fila za kolače i opet poreađajte keks. Ponovo ide beli fil, keks, pa na kraju i preostali crni fil za kolače (ostavite 2 kašike fila), pa keks. Zatvorite providnom folijom i stavite u frižider na 2 sata. Gotov kolač premažite odvojenim filom (samo vrh) i ukrasite rendanom čokoladom.
Pročitajte i ovo: Čokoladni kolač sa piškotama
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus