Kremasti kolači sa keksom su postali popularni poslednjih godina zbog svoje jednostavne pripreme i fantastičnog ukusa. Upravo takav je i ovaj recept za čokoladni kolač sa keksom i nutelom. Ako volite slatkiše koji se lako spremaju, onda je ovo pravi izbor za vas. Ovaj čokoladni kolač je super predlog i za prazničnu ili slavsku trpezu.

Sastojci:

  • 350 ml vode 
  • 150 g keksa 
  • 500 ml slatke pavlake 
  • 100 g šećera u prahu 
  • 500 g maskarpone sira 
  • 150 g bele čokolade 
  • 150 g nutele 
  • 20 g mlečne čokolade 

Recept za čokoladni kolač sa keksom: 

Umočite keks u vodu i ređajte u kalup koji ste obložili providnom folijom. Umutite slatku pavalku sa šećerom u prahu, pa dodajte maskarpone i nastavite da mutite. Podelite smesu na 2 jednaka dela, pa u jedan dodajte istopljenu belu čokoladu i lepo sjedinite, a u drugi dodajte nutelu i lepo sjedinite. Pola belog fila za kolač sipajte preko keksa, pa opet poređajte keks. Zatim sipajte pola crnog fila za kolače i opet poreađajte keks. Ponovo ide beli fil, keks, pa na kraju i preostali crni fil za kolače (ostavite 2 kašike fila), pa keks. Zatvorite providnom folijom i stavite u frižider na 2 sata. Gotov kolač premažite odvojenim filom (samo vrh) i ukrasite rendanom čokoladom

Pročitajte i ovo: Čokoladni kolač sa piškotama

BONUS VIDEO: 

Instagram/pratikyemek.tarifleri Lažne ledene kocke

Izvor: StvarUkusa