Oblande su čuveni kolači koji se uglavnom spremaju sa čokoladnim filom, ali ove godine za Božić vam predlažemo da napravite oblande sa plazmom i kiselom pavlakom. Ove sitne kolače svi vole, a kombinacija slatkog i kiselog ukusa je očaravajuća. Oblande sa plazmom i kiselom pavlakom se lako prave, a čak nema ni kuvanja fila, jedino što trebate da istopite puter. Uživajte!

Ako želite da napravite oblande i za Badnje veče, onda vam predlažemo posne grilijaš oblande.

Sastojci:

  • 1 pakovanje oblandi 
  • 250 g putera 
  • 2 čaše kisele pavlake
  • 200 g šećera
  • 300 g mlevene plazme

Recept za božićne oblande sa kiselom pavlakom i plazmom:

10:43
Korak 1

Napravite fil 

U šerpi istopite puter, pa sklonite sa šporeta i dodajte kiselu pavlaku i šećer. Sve dobro promešajte i na kraju dodajte plazmu. Sjedinite sastojke. 

10:52
Korak 2

Premažite oblande

Uzmite oblandu i premažite je filom, pa stavite drugu oblandu preko. Pokrijte providnom folijom, pa stavite nešto teško preko. Ostavite da se stegne preko noći u frižideru.  

11:01
Korak 3

Isecite oblande

Sledeći dan isecite oblande i poređajte na tacnu. 

Pročitajte i ovo: Posne oblande sa orasima

Posne bajadere sa orasima Instagram/helens_vegan_kitchen

(StvarUkusa/S.B.)