Oblande su čuveni kolači koji se uglavnom spremaju sa čokoladnim filom, ali ove godine za Božić vam predlažemo da napravite oblande sa plazmom i kiselom pavlakom. Ove sitne kolače svi vole, a kombinacija slatkog i kiselog ukusa je očaravajuća. Oblande sa plazmom i kiselom pavlakom se lako prave, a čak nema ni kuvanja fila, jedino što trebate da istopite puter. Uživajte!
Ako želite da napravite oblande i za Badnje veče, onda vam predlažemo posne grilijaš oblande.
Sastojci:
- 1 pakovanje oblandi
- 250 g putera
- 2 čaše kisele pavlake
- 200 g šećera
- 300 g mlevene plazme
Recept za božićne oblande sa kiselom pavlakom i plazmom:
Napravite fil
U šerpi istopite puter, pa sklonite sa šporeta i dodajte kiselu pavlaku i šećer. Sve dobro promešajte i na kraju dodajte plazmu. Sjedinite sastojke.
Premažite oblande
Uzmite oblandu i premažite je filom, pa stavite drugu oblandu preko. Pokrijte providnom folijom, pa stavite nešto teško preko. Ostavite da se stegne preko noći u frižideru.
Isecite oblande
Sledeći dan isecite oblande i poređajte na tacnu.
Pročitajte i ovo: Posne oblande sa orasima
(StvarUkusa/S.B.)
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom