Sastojci:
- 1 litar mleka
- 200 g pirinča
- 100 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 kašičica limunove kore (po želji)
- Cimet u prahu za dekoraciju
Kako se kuva sutlijaš:
Pirinač operite pa ga stavite da se kuva u 300 ml vode. Kuvajte ga dok voda ne ispari i pirinač ne postane mekan (oko 10-15 minuta).
U drugoj šerpi zagrejte mleko do ključanja. Dodajte kuvani pirinač, a zatim smanjite vatru i kuvajte na laganoj vatri uz povremeno mešanje. Pirinač bi trebalo da upije mleko, pa budite strpljivi i kuvajte još oko pola sata.
Da bi sutlijaš bio gladak i kremast, važno je da ga ne mešate previše tokom kuvanja. Prekomerno mešanje može da stvori grudvice i da smesa postane previše gusta.
Kada je pirinač upio većinu mleka, dodajte šećer i vanilin šećer. Dobro promešajte i nastavite kuvati dok smesa ne postane kremasta. Po želji, možete dodati rendanu limunovu koru za osvežavajući ukus. Kuvajte još nekoliko minuta dok sve ne postane lepo povezano.
Sutlijaš sipajte u činije i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim stavite u frižider na nekoliko sati. Pre služenja, pospite cimetom.
Bonus video
Salata od belog pasulja i ljutike za post na vodi
Jednostavni uštipci od pirinča
Dva sastojka kojima možete da zamenite jaja i čokoladu
Hrskavi kromboloni - spoj kroasana i krofne sa bogatim čokoladnim punjenjem
Kako očistiti drvenu dasku za sečenje