Sastojci:
- 300 g borovnica
- 4 kašike šećera
- 1 kašika limunovog soka
- 1 kašičica gustina (kukuruznog skroba)
- 360 ml slatke pavlake
- 2 kašike zaslađenog kondenzovanog mleka (ili šećera u prahu)
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 200 g maskarpone sira
- oko 200 g piškota
Priprema:
Letnja verzija popularnog tiramisua miriše na borovnice i jednostavnost. Ne peče se, ne muti se dugo i ne traži posebne veštine. Sve se slaže u slojevima i ostavi da se stegne u frižideru. Ukus je lagan, voćan i kremast – kao stvoren za leto.
U šerpicu stavite borovnice, šećer i limunov sok. Kuvajte dok borovnice ne puste sok i omekšaju.
Razmutite gustin sa kašikom vode pa dodajte i mešajte dok se ne zgusne. Ostavite da se ohladi.
Umutite slatku pavlaku dok ne postane čvrsta. U drugoj posudi pomešajte maskarpone, kondenzovano mleko i vanilu, pa sjedinite sa umućenom pavlakom.
U dublju posudu ređajte red piškota, zatim sloj kreme, pa kašiku-dve fila od borovnica.
Ponavljajte dok ne potrošite sve. Završite kremom i ukrasite svežim borovnicama.
Ostavite u frižideru najmanje 2 sata da se stegne i rashladi. Najbolje preko noći.
Bonus video
