• Sastojci:
  • 160 g višenamenskog brašna
  • ½ kašičice praška za pecivo
  • ¼ kašičice mlevenog muskatnog oraščića, ili više po ukusu
  • ⅛ kašičice soli
  • 60 ml mleka
  • ½ kašičice vanilinog ekstrakta
  • 5 kašika omekšanog putera
  • 80 g šećera
  • 1 veliko jaje
  • preliv po želji
Napravite mešavinu šećera i cimeta za krofnice:

Pomešajte šećer i cimet u prahu pa dok su krofnice još vruće, umešajte ih u ovu mešavinu.

Recept za mini krofnice:

Kako biste napravili krofne na ovaj način, zagrejte rernu na 175 stepeni C. Podmažite kalupe za krofne ili minijaturne kalupe za mafine. Da biste napravili krofne umutite brašno, prašak za pecivo, muskatni oraščić i so u činiji. U posebnoj činiji pomešajte mleko i ekstrakt vanile. U trećoj činiji umutite puter i šećer mikserom dok ne postane glatko i kremasto, pa umutite jaje.

Umešajte smesu brašna, naizmenično sa smesom mleka, pa u smesu sa puterom dok testo ne postane glatko. Kašikom sipajte testo u poslastičarsku kesu i sipajte ga u kalupe za krofne ili modle za mafine.

Pecite u zagrejanoj rerni dok čačkalica umetnuta u sredinu ne bude čista, 10 do 12 minuta. Krofnice ubacite u kartonsku ili plastičnu kutiju, prelijte topljenom čokoladom ili pospite šećerom i uživajte! Možda ćete želeti da napravite i brzinske krofnice od banana.

Pročitajte kako se prave vazdušaste krofne iz air fryera

BONUS VIDEO

00:59
Krofne sa rupom na sredini Izvor: Intsgram/Cookistwow

StvarUkusa